fbpx
Sok od cvekle
Hurom sokovnici za sporo cedjenje voca i povrca
3231
post-template-default,single,single-post,postid-3231,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0.2,menu-animation-underline,tve-theme-,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Sok od cvekle

Domaći sok od cvekle

KRALJICA POVRĆA

Idealan napitak za vaše zdravlje

Domaći sok od cvekle

KRALJICA

POVRĆA

Idealan napitak

za vaše zdravlje

Sok od cvekle je jedan od najzdravijih načina da iskoristite sve prednosti ove fenomenalne povrćke. Cvekla je poznata kao "kraljica povrća", niskokalorična namirnica bogata hranljivim sastojcima koji imaju niz zdravstvenih prednosti. Pripremom svežeg hladno-ceđenog soka ste zaista sigurni šta pijete i na koji način je pripremljen.

U ovom tekstu, istražićemo različite recepte za sok od cvekle i njihove koristi za naše zdravlje.

Sok od cvekle je jedan od najzdravijih načina da iskoristite sve prednosti ove fenomenalne povrćke. Cvekla je poznata kao "kraljica povrća", niskokalorična namirnica bogata hranljivim sastojcima koji imaju niz zdravstvenih prednosti. Pripremom svežeg hladno-ceđenog soka ste zaista sigurni šta pijete i na koji način je pripremljen.

U ovom tekstu, istražićemo različite recepte za sok od cvekle i njihove koristi za naše zdravlje.

Sok od cvekle cilja pravo u centar, pospešuje zdravlje našeg srca i reguliše krvni pritisak. Razna istraživanja pokazuju da cvekla zahvaljujući nitratima (prirodnim hemikalijama) koji se pretvaraju u azotni oksid u telu - pomaže protoku krvi, širenju i opuštanju krvnih sudova i snižavnju visokog krvnog pritiska.

Na taj način imamo višestruke benefite za naš organizam. Ne samo da ćemo biti izrdžljiviji u našim dnevnim izazovima, već ćemo imati bolje rezultate u svim fizičkim aktivnostima. 


Cvekla povećava nivo nitrata u plazmi što značajno utiče i na rad naših mišića. Osim toga povećava fizičke performance jer u sebi ima kalijuma, minerala i elektrolita koji pomažu nervima i pravilnom radu mišića.

Na duže staze, uz redovnu konzumaciju pravilno isceđenog soka od cvekle, antioksidante i folnu kiselinu ojačaćemo rad našeg srca. Zato je jako bitno da vodimo računa kako konzumiramo sok od cvekle.

Kada pomenemo cveklu svi u glavi automatski imamo asocijaciju na “ukus zemlje”. To donekle jeste istina, ali moramo znati da konzumiranje cvekle iz tegle, koja ima blaži ukus (ali je i začinjena raznim aditivima), ne daje iste benefite kao kada je sami pripremite svežu.


Cvekla je dragocen izvor gvožđa i posebno je značajna osobama koje su sklone anemiji ili trenutno imaju nizak nivo gvožđa u krvi. Gvožđe je ključno za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i opšte zdravlje, a pogotovo je bitno kod dece koja su sve sklonija malokrvnosti. Stoga je važno preduhitriti potenciajne probleme pravilnom ishranom. Sok od cvekle za anemiju je već poznata formula koju su koristile još naše bake i prabake i koja se pokazala delotvornom. Zato im stvarno treba verovati na reč!

Želite detoks nakon intenzivnog

letnjeg perioda?

Cvekla je i prirodni detoksikator koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina i štetnih materija. Bogata vlaknima, antioksidantima i betalinom, cvekla stimuliše rad jetre i pomaže u eliminaciji štetnih supstanci. Dobar rad jetre je ključan za dug i zdrav život.


A da ne pominjemo da praktično nema masti i da je odličan jutarnji napitak!

Jasno je da kao i drugi prirodni hladno ceđeni sokovi, cvekla postepeno jača naš imunitet i čini da se osećamo bolje u svojoj koži!


Sok od cvekle cilja pravo u centar, pospešuje zdravlje našeg srca i reguliše krvni pritisak. Razna istraživanja pokazuju da cvekla zahvaljujući nitratima (prirodnim hemikalijama) koji se pretvaraju u azotni oksid u telu - pomaže protoku krvi, širenju i opuštanju krvnih sudova i snižavnju visokog krvnog pritiska.

Na taj način imamo višestruke benefite za naš organizam. Ne samo da ćemo biti izrdžljiviji u našim dnevnim izazovima, sa više energije, već ćemo imati bolje rezultate u svim fizičkim aktivnostima. 


Cvekla povećava nivo nitrata u plazmi što značajno utiče i na rad naših mišića. Osim toga povećava fizičke performance jer u sebi ima kalijuma, minerala i elektrolita koji pomažu nervima i pravilnom radu mišića.

Na duže staze, uz redovnu konzumaciju pravilno isceđenog soka od cvekle, antioksidante i folnu kiselinu ojačaćemo rad našeg srca. Zato je jako bitno da vodimo računa kako konzumiramo sok od cvekle.

Kada pomenemo cveklu svi u glavi automatski imamo asocijaciju na “ukus zemlje”. To donekle jeste istina, ali moramo znati da konzumiranje cvekle iz tegle, koja ima blaži ukus (ali je i začinjena raznim aditivima), ne daje iste benefite kao kada je sami pripremite svežu.


Cvekla je dragocen izvor gvožđa i posebno je značajna osobama koje su sklone anemiji ili trenutno imaju nizak nivo gvožđa u krvi. Gvožđe je ključno za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i opšte zdravlje, a pogotovo je bitno kod dece koja su sve sklonija malokrvnosti. Stoga je važno preduhitriti potenciajne probleme pravilnom ishranom. Sok od cvekle za anemiju je već poznata formula koju su koristile još naše bake i prabake i koja se pokazala delotvornom. Zato im stvarno treba verovati na reč!

Želite detoks nakon intenzivnog letnjeg perioda?

Cvekla je i prirodni detoksikator koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina i štetnih materija. Bogata vlaknima, antioksidantima i betalinom, cvekla stimuliše rad jetre i pomaže u eliminaciji štetnih supstanci. Dobar rad jetre je ključan za dug i zdrav život.


A da ne pominjemo da praktično nema masti i da je odličan jutarnji napitak!

Jasno je da kao i drugi prirodni hladno ceđeni sokovi, cvekla postepeno jača naš imunitet i čini da se osećamo bolje u svojoj koži!


Sok od cvekle cilja pravo u centar, pospešuje zdravlje našeg srca i reguliše krvni pritisak. Razna istraživanja pokazuju da cvekla zahvaljujući nitratima (prirodnim hemikalijama) koji se pretvaraju u azotni oksid u telu - pomaže protoku krvi, širenju i opuštanju krvnih sudova i snižavnju visokog krvnog pritiska.

Na taj način imamo višestruke benefite za naš organizam. Ne samo da ćemo biti izrdžljiviji u našim dnevnim izazovima, sa više energije, već ćemo imati bolje rezultate u svim fizičkim aktivnostima. 


Cvekla povećava nivo nitrata u plazmi što značajno utiče i na rad naših mišića. Osim toga povećava fizičke performance jer u sebi ima kalijuma, minerala i elektrolita koji pomažu nervima i pravilnom radu mišića.

Na duže staze, uz redovnu konzumaciju pravilno isceđenog soka od cvekle, antioksidante i folnu kiselinu ojačaćemo rad našeg srca. Zato je jako bitno da vodimo računa kako konzumiramo sok od cvekle.

Kada pomenemo cveklu svi u glavi automatski imamo asocijaciju na “ukus zemlje”. To donekle jeste istina, ali moramo znati da konzumiranje cvekle iz tegle, koja ima blaži ukus (ali je i začinjena raznim aditivima), ne daje iste benefite kao kada je sami pripremite svežu.


Cvekla je dragocen izvor gvožđa i posebno je značajna osobama koje su sklone anemiji ili trenutno imaju nizak nivo gvožđa u krvi. Gvožđe je ključno za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i opšte zdravlje, a pogotovo je bitno kod dece koja su sve sklonija malokrvnosti. Stoga je važno preduhitriti potenciajne probleme pravilnom ishranom. Sok od cvekle za anemiju je već poznata formula koju su koristile još naše bake i prabake i koja se pokazala delotvornom. Zato im stvarno treba verovati na reč!

Želite detoks nakon intenzivnog letnjeg perioda?

Cvekla je i prirodni detoksikator koji pomaže organizmu da se oslobodi toksina i štetnih materija. Bogata vlaknima, antioksidantima i betalinom, cvekla stimuliše rad jetre i pomaže u eliminaciji štetnih supstanci. Dobar rad jetre je ključan za dug i zdrav život.


A da ne pominjemo da praktično nema masti i da je odličan jutarnji napitak!

Jasno je da kao i drugi prirodni hladno ceđeni sokovi, cvekla postepeno jača naš imunitet i čini da se osećamo bolje u svojoj koži!


Sok od cvekle i limuna

Jutarnje osveženje uz sok od cvekle i limuna

Želimo da vam predstavimo klasičan sok od cvekle sa dodatkom limuna. Ova kombinacija ne samo da osvežava i budi naša čula u jutarnjim časovima, već je i bogata hranljivim sastojcima.


Ovaj sok se obično ispija u jutarnjim časovima jer podstiče apetit, što je posebno značajno za ljude koji se bore sa anemijom. 


Sok od cvekle i limuna daće vam snagu da se izborite sa dnevnim obavezama i ojačate imunitet, koji nam je preko potreban u predstojećim jesenjim i zimskim mesecima.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 2 limuna


Način pripreme:

Potrebno je samo da dobro operete cveklu i isečete je na manje komade, zatim oljustite koru sa limuna.  

Stavite komadiće cvekle u Hurom sokovnik zajedno sa limunom, i započnite ceđenje. Nakon nekoliko minuta imaćete svež i zdrav sok za dobro jutro!


Sok od cvekle i limuna

Jutarnje osveženje uz sok od cvekle i limuna

Želimo da vam predstavimo klasičan sok od cvekle sa dodatkom limuna. Ova kombinacija ne samo da osvežava i budi naša čula u jutarnjim časovima, već je i bogata hranljivim sastojcima.


Ovaj sok se obično ispija u jutarnjim časovima jer podstiče apetit, što je posebno značajno za ljude koji se bore sa anemijom. 


Sok od cvekle i limuna daće vam snagu da se izborite sa dnevnim obavezama i ojačate imunitet, koji nam je preko potreban u predstojećim jesenjim i zimskim mesecima.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 2 limuna


Način pripreme:

Potrebno je samo da dobro operete cveklu i isečete je na manje komade, zatim oljustite koru sa limuna.  

Stavite komadiće cvekle u Hurom sokovnik zajedno sa limunom, i započnite ceđenje. Nakon nekoliko minuta imaćete svež i zdrav sok za dobro jutro!


Jutarnje osveženje uz sok od cvekle i limuna

Želimo da vam predstavimo klasičan sok od cvekle sa dodatkom limuna. Ova kombinacija ne samo da osvežava i budi naša čula u jutarnjim časovima, već je i bogata hranljivim sastojcima.


Ovaj sok se obično ispija u jutarnjim časovima jer podstiče apetit, što je posebno značajno za ljude koji se bore sa anemijom. 


Sok od cvekle i limuna daće vam snagu da se izborite sa dnevnim obavezama i ojačate imunitet, koji nam je preko potreban u predstojećim jesenjim i zimskim mesecima.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 2 limuna


Način pripreme:

Potrebno je samo da dobro operete cveklu i isečete je na manje komade, zatim oljustite koru sa limuna.  

Stavite komadiće cvekle u Hurom sokovnik zajedno sa limunom, i započnite ceđenje. Nakon nekoliko minuta imaćete svež i zdrav sok za dobro jutro!


Vitaminska bomba: sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Ovaj recept za sok od cvekle, šargarepe i jabuke čini kombinaciju namirnica koja je prava vitaminska bomba za jačanje imuniteta. 


Pored toga što čini da imate više energije, ovaj sok uz redovnu primenu reguliše krvni pritisak i podstiče zdravlje srca. Takođe je odličan za vaš stomak jer jabuka pospešuje produktivan rad creva.


Kada pripremati ovaj sok?


Sok od cvekle, jabuke i šargarepe možete pripremati između glavnih obroka. Odlična, praktična i zdrava užina!

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 4 srednje šargarepe

- 2 jabuke


Način pripreme:

Operite i očistite sve sastojke, iseckajte ih na komade srednje veličine i ubacite u sokovnik. Možete dodati kockice leda u čašu ili ohladiti sok u frižideru kako bi ste se osvežili.


Želite da ovaj sok učinite primamljivim deci?

Dodajte dve kašike meda!

Sok od cvekle za jetru

Vitaminska bomba: sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Ovaj recept za sok od cvekle, šargarepe i jabuke čini kombinaciju namirnica koja je prava vitaminska bomba za jačanje imuniteta. 


Pored toga što čini da imate više energije, ovaj sok uz redovnu primenu reguliše krvni pritisak i podstiče zdravlje srca. Takođe je odličan za vaš stomak jer jabuka pospešuje produktivan rad creva.


Kada pripremati ovaj sok?


Sok od cvekle, jabuke i šargarepe možete pripremati između glavnih obroka. Odlična, praktična i zdrava užina!

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 4 srednje šargarepe

- 2 jabuke


Način pripreme:

Operite i očistite sve sastojke, iseckajte ih na komade srednje veličine i ubacite u sokovnik. Možete dodati kockice leda u čašu ili ohladiti sok u frižideru kako bi ste se osvežili.


Želite da ovaj sok učinite primamljivim deci?

Dodajte dve kašike meda!

Sok od cvekle za jetru

Sok od cvekle za jetru

Vitaminska bomba: sok od cvekle, šargarepe i jabuke

Ovaj recept za sok od cvekle, šargarepe i jabuke čini kombinaciju namirnica koja je prava vitaminska bomba za jačanje imuniteta. 


Pored toga što čini da imate više energije, ovaj sok uz redovnu primenu reguliše krvni pritisak i podstiče zdravlje srca. Takođe je odličan za vaš stomak jer jabuka pospešuje produktivan rad creva.


Kada pripremati ovaj sok?


Sok od cvekle, jabuke i šargarepe možete pripremati između glavnih obroka. Odlična, praktična i zdrava užina!

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 4 srednje šargarepe

- 2 jabuke


Način pripreme:

Operite i očistite sve sastojke, iseckajte ih na komade srednje veličine i ubacite u sokovnik. Možete dodati kockice leda u čašu ili ohladiti sok u frižideru kako bi ste se osvežili.


Želite da ovaj sok učinite primamljivim deci?

Dodajte dve kašike meda!


Sok od cvekle, jabuke i djumbira

Sok od cvekle, idealan za čišćenje jetre

Cvekla se pokazala izuzetno delotovornom kada je u pitanju čišćenje jetre.


Bilo da ste do sada imali problema sa lošom ishranom, prekomernom konzumacijom alkohola ili pak želite da očistite organizam od toksina, ovo je odličan put ka izlečenju, jer smanjuje stvaranje masnih naslaga u jetri.


Pripremljen sok za detoksikaciju jetre držite u frižideru u staklenoj flaši. U jutarnjim časovima, tridesetak minuta nakon ustajanja ispijajte po čašu soka 7-10 dana. Na ovaj način možete pospešiti detoksikaciju jetre ali i celokupnog organizma, što pokazuju iskustva mnogih.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 3 šargrepe

- 1 veći komad đumbira

- 1 kašika meda

- 1 kašika maslinovog ulja


Zapravo dok cvekla detoksikuje jetru, šargarepa deluje nežno na želudac, a beta karoteni (kojima je šargarepa veoma bogata) štite jetru od daljih oštećenja. Dok čistimo jetru potrebno je i da je ojačamo, upravo to rade med i šargarepa koji sadrže vitamin B i antioksidanse.

Dodajemo đumbir u sok zato što je već dugo poznato njegovo protivupalno dejstvo na organizam. Prva čaša napitka može biti ljutkasta zbog đumbira, ali na duže staze on će ubrzati proces detoksikacije! I na kraju dodajemo jednu kašiku maslinovog ulja jer sprečava upale i jača imunitet uz pomoć monozasićenih masti.


Način pripreme:

Operite povrće, a pogotovo dobro operite đumbir.

Zatim iseckajte šargarepu, cveklu i đumbir, i jedan po jedan sastojak polako dodajte u Hurom sokovnik. Pripremljen sok pomešajte sa jednom kašikom meda i maslinovog ulja.


Ova kombinacija namirnica je odlična za detoksikaciju celokupnog organizma, a pritom je nežna za želudac.


Sok od cvekle, jabuke i djumbira

Sok od cvekle, idealan za čišćenje jetre

Cvekla se pokazala izuzetno delotovornom kada je u pitanju čišćenje jetre.


Bilo da ste do sada imali problema sa lošom ishranom, prekomernom konzumacijom alkohola ili pak želite da očistite organizam od toksina, ovo je odličan put ka izlečenju, jer smanjuje stvaranje masnih naslaga u jetri.


Pripremljen sok za detoksikaciju jetre držite u frižideru u staklenoj flaši. U jutarnjim časovima, tridesetak minuta nakon ustajanja ispijajte po čašu soka 7-10 dana. Na ovaj način možete pospešiti detoksikaciju jetre ali i celokupnog organizma, što pokazuju iskustva mnogih.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 3 šargrepe

- 1 veći komad đumbira

- 1 kašika meda

- 1 kašika maslinovog ulja


Zapravo dok cvekla detoksikuje jetru, šargarepa deluje nežno na želudac, a beta karoteni (kojima je šargarepa veoma bogata) štite jetru od daljih oštećenja. Dok čistimo jetru potrebno je i da je ojačamo, upravo to rade med i šargarepa koji sadrže vitamin B i antioksidanse.

Dodajemo đumbir u sok zato što je već dugo poznato njegovo protivupalno dejstvo na organizam. Prva čaša napitka može biti ljutkasta zbog đumbira, ali na duže staze on će ubrzati proces detoksikacije! I na kraju dodajemo jednu kašiku maslinovog ulja jer sprečava upale i jača imunitet uz pomoć monozasićenih masti.


Način pripreme:

Operite povrće, a pogotovo dobro operite đumbir.

Zatim iseckajte šargarepu, cveklu i đumbir, i jedan po jedan sastojak polako dodajte u Hurom sokovnik. Pripremljen sok pomešajte sa jednom kašikom meda i maslinovog ulja.


Ova kombinacija namirnica je odlična za detoksikaciju celokupnog organizma, a pritom je nežna za želudac.


Sok od cvekle, jabuke i djumbira

Sok od cvekle, idealan za čišćenje jetre

Cvekla se pokazala izuzetno delotovornom kada je u pitanju čišćenje jetre.


Bilo da ste do sada imali problema sa lošom ishranom, prekomernom konzumacijom alkohola ili pak želite da očistite organizam od toksina, ovo je odličan put ka izlečenju, jer smanjuje stvaranje masnih naslaga u jetri.


Pripremljen sok za detoksikaciju jetre držite u frižideru u staklenoj flaši. U jutarnjim časovima, tridesetak minuta nakon ustajanja ispijajte po čašu soka 7-10 dana. Na ovaj način možete pospešiti detoksikaciju jetre ali i celokupnog organizma, što pokazuju iskustva mnogih.

Pročitaj ceo recept...

Potrebni su vam sledeći sastojci:

- 2 srednje cvekle

- 3 šargrepe

- 1 veći komad đumbira

- 1 kašika meda

- 1 kašika maslinovog ulja


Zapravo dok cvekla detoksikuje jetru, šargarepa deluje nežno na želudac, a beta karoteni (kojima je šargarepa veoma bogata) štite jetru od daljih oštećenja. Dok čistimo jetru potrebno je i da je ojačamo, upravo to rade med i šargarepa koji sadrže vitamin B i antioksidanse.

Dodajemo đumbir u sok zato što je već dugo poznato njegovo protivupalno dejstvo na organizam. Prva čaša napitka može biti ljutkasta zbog đumbira, ali na duže staze on će ubrzati proces detoksikacije! I na kraju dodajemo jednu kašiku maslinovog ulja jer sprečava upale i jača imunitet uz pomoć monozasićenih masti.


Način pripreme:

Operite povrće, a pogotovo dobro operite đumbir.

Zatim iseckajte šargarepu, cveklu i đumbir, i jedan po jedan sastojak polako dodajte u Hurom sokovnik. Pripremljen sok pomešajte sa jednom kašikom meda i maslinovog ulja.


Ova kombinacija namirnica je odlična za detoksikaciju celokupnog organizma, a pritom je nežna za želudac.


Sada kada ste upoznati sa različitim receptima za sok od cvekle i njihovim koristima za zdravlje, želimo da istaknemo zašto je Hurom sokovnik idealan izbor za pripremu ovih napitaka.

Sada kada ste upoznati sa različitim receptima za sok od cvekle i njihovim koristima za zdravlje, želimo da istaknemo zašto je Hurom sokovnik idealan izbor za pripremu ovih napitaka.

Sada kada ste upoznati sa različitim receptima za sok od cvekle i njihovim koristima za zdravlje, želimo da istaknemo zašto je Hurom sokovnik idealan izbor za pripremu ovih napitaka.

Kako očuvati hranjive sastojke soka od cvekle tokom ceđenja?

Hurom sokovnik koristi inovativnu tehnologiju hladnog ceđenja. Ona omogućava potpuno izdvajanje soka iz voća i povrća, uključujući i tvrde sastojke poput cvekle. Ovaj metod čini da sok bude bogat hranljivim sastojcima i enzimima, istovremeno čuvajući njihovu svežinu i ukus.

Cvekla sama po sebi je jako tvrda i na prvi pogled izgleda nemoguće iz nje iscediti sok! Blendiranjem uz pomoć običnih sokovnika uništavamo sve navadeno, a pitanje je i hoće li sokovnik izdržati cveklinu tvrdoću!


Upravo zbog svih pomenutih benefita koje poseduje cvekla, jako je bitno da je unosimo u pravom obliku. Klasični sokovnici nam to neće obezbediti, jer se zbog velike brzine obrtaja noževa cvekla zagreva, usled čega se uništava sve korisno iz nje.


Oksidacija može smanjiti kvalitet soka i uništiti hranljive sastojke. Zato je bitno da to bude uz pomoć hladnog ceđenja, koje cedi poput ručne cediljke, sporo i nežno. Upravo to dobijamo uz pomoć Hurom sokovnika koji uvek obezbeđujue svež i bogat sok.

Pored toga, opšte je poznato da nakon pripreme soka od cvekle ostaje nered u kuhinji, ali Hurom sokovnik je dizajniran da se brzo i lako čisti, bez mnogo napora i truda.

Kako očuvati hranjive sastojke soka od cvekle tokom ceđenja?

Hurom sokovnik koristi inovativnu tehnologiju hladnog ceđenja. Ona omogućava potpuno izdvajanje soka iz voća i povrća, uključujući i tvrde sastojke poput cvekle. Ovaj metod čini da sok bude bogat hranljivim sastojcima i enzimima, istovremeno čuvajući njihovu svežinu i ukus.

Cvekla sama po sebi je jako tvrda i na prvi pogled izgleda nemoguće iz nje iscediti sok! Blendiranjem uz pomoć običnih sokovnika uništavamo sve navadeno, a pitanje je i hoće li sokovnik izdržati cveklinu tvrdoću!


Upravo zbog svih pomenutih benefita koje poseduje cvekla, jako je bitno da je unosimo u pravom obliku. Klasični sokovnici nam to neće obezbediti, jer se zbog velike brzine obrtaja noževa cvekla zagreva, usled čega se uništava sve korisno iz nje.


Oksidacija može smanjiti kvalitet soka i uništiti hranljive sastojke. Zato je bitno da to bude uz pomoć hladnog ceđenja, koje cedi poput ručne cediljke, sporo i nežno. Upravo to dobijamo uz pomoć Hurom sokovnika koji uvek obezbeđujue svež i bogat sok.

Pored toga, opšte je poznato da nakon pripreme soka od cvekle ostaje nered u kuhinji, ali Hurom sokovnik je dizajniran da se brzo i lako čisti, bez mnogo napora i truda.

Sok od cvekle priprema
Sok od cvekle priprema

Sok od cvekle kao svakodnevna rutina?

Sok od cvekle je odličan osvežavajući jutarnji napitak i zato je najbolje pripremati ga za celokupnu porodicu i popiti na prazan stomak.

Na taj način maksimalno koristimo njegove benefite, pritom ga redovnim ispijanjem deca lakše prihvataju kao deo jutarnje rutine.


Periodično konzumiranje različitih sokova od cvekle može biti deo vaše strategije za detoksikaciju. Nije loše da sa ukućanima napravite raspored tako da se desetak dana u mesecu, priprema i ispija svež sok. Uz argumentovan dogovor i uključivanje mališana u proces pripreme soka od cvekle, učinićete jačanje imuniteta zabavnim!


Vaše telo biće vam zahvalno! I još jedna važna stvar: ne brinite, sok od cvekle boji mokraću u crveno, ali to nije krv! Već je sastavni deo procesa osnaživanja tela!

Sok od cvekle kao svakodnevna rutina?

Sok od cvekle je odličan osvežavajući jutarnji napitak i zato je najbolje pripremati ga za celokupnu porodicu i popiti na prazan stomak.

Na taj način maksimalno koristimo njegove benefite, pritom ga redovnim ispijanjem deca lakše prihvataju kao deo jutarnje rutine.


Periodično konzumiranje različitih sokova od cvekle može biti deo vaše strategije za detoksikaciju. Nije loše da sa ukućanima napravite raspored tako da se desetak dana u mesecu, priprema i ispija svež sok. Uz argumentovan dogovor i uključivanje mališana u proces pripreme soka od cvekle, učinićete jačanje imuniteta zabavnim!


Vaše telo biće vam zahvalno! I još jedna važna stvar: ne brinite, sok od cvekle boji mokraću u crveno, ali to nije krv! Već je sastavni deo procesa osnaživanja tela!

Pogledaj kako se pravi sok od cvekle u videu!

Pogledaj kako se pravi sok od cvekle u videu!

Izaberi svog idalnog saveznika u stvaranju zdravog života!

Izaberi svoj Hurom sokovnik!

Izaberi svog idealnog saveznika u stvaranju zdravog života!

Izaberi svoj Hurom sokovnik!









>