fbpx
Zašto Hurom?
Hurom sokovnici za sporo cedjenje voca i povrca
999
page-template-default,page,page-id-999,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.0.2,menu-animation-underline,tve-theme-,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2,vc_responsive

Zašto Hurom?

Izbacite štetne naslage i
ojačajte organizam za samo mesec dana

UZ DNEVNU RUTINU
OD 5 MINUTA!

Hoćete da ojačate imunitet, da imate više snage i energije ili vam je preporučen poseban režim ishrane od strane doktora?
Sve je to lako reći ali teško sprovesti u delo, zar ne? Probali ste do sad razne suplemente, naručivali sokove, bili na posebnom jelovniku… ali vas kratko drži? Koliko samo puta vam se desilo da osećate kao da nemate dovoljno snage i energije?

Užurbani način života nam prosto otežava da se posvetimo sebi i imamo makar 3 obroka dnevno, pa se onda prejedemo ili mislimo, ma jeli smo dovoljno držaće nas ceo dan. Ali NE, onda se osećamo tromim i malaksalim. A da ne pominjemo da u tom celom rasporedu nema mesta za vežbe, koje svi pominju kao idealan naćin da se oslobodimo stresa! Pa pomislimo OK, promenićemo način ishrane, sada ćemo početi da unosimo hranu koja ima manje šećera i masti, bilo zato što želimo da se zdravo hranimo, smršamo ili počastimo organizam jednim detoxom, ali baš ništa ne ide po planu?

Postoji definisan preporučeni dnevni unos voća i povrća koji čini oko 560 g što nije mnogo da unesemo danas, ali tako treba raditi svaki dan. Pa sama pomisao na toliki unos nam nekad stvara osećaj panike u glavi, i naravno odmah odustajemo, jer nam je tako uvek lakše…

Da bi napravili promenu u svom životu, prvo morate doneti prave odluke. Jednu po jednu, i promena će se desiti!

Možda niste znali, ali postoji mnogo jednostavniji način da očuvate vaše zdravlje i imate dovoljno energije, dok se sve priprema jako lako i brzo. Taj proces se zove HLADNO CEĐENJE! Sada možete u komforu svog doma, u vreme kada vama najviše odgovara, sa namirnicama koje vi volite, na potpuno prirodan način putem hladnog ceđenja voća i povrća uneti dovoljnu količinu namirnica koje će vam dati potrebno “dnevno gorivo”.

ŠTA JE UOPŠTE HLADNO CEĐENJE
I KAKO FUNKCIONIŠE?

Hladno ceđenje najjednostavnije rečeno možemo poistovetiti sa tehnikom klasične ručne cediljke koja najprirodnije iskorišćava plod, jer istovremeno sporo okrećemo i presujemo voće/povrće. Ali postavlja se pitanje da li zaista možemo ručno iscediti svo voće i povrće, kao što je na primer jabuka, brokoli, cvekla, celer… Uh, imamo li odgovor?

PRVO je potrebno da znamo da voće i povrće treba da predstavlja osnovu naše zdrave ishrane. Preporučeni dnevni unos je oko 560 grama, što čini negde oko 7 porcija. Da li zaista i pojedemo toliko? Teško… vodimo brz život i ispada da za obrok imamo najmanje vremena, a onda taj problem rešavamo nekim gotovim proizvodima koji narušavaju naš imuni sistem.

 • Preporučeni dnevni
  unos voća i povrća:

  560 g

  najmanje 7 porcija
  (idealno 10)

 • Popijte veliku količinu voća i povrća u jednoj čaši soka.

  Veći koeficijent apsorpcije, kraće vreme varenja.

DRUGO sveže voće i povrće se vari od 3 do 5 sati. Putem brojnih istraživanja i ispitivanja, došlo se do saznanja da sok dobijen putem hladnog ceđenja se vari od 10 do 15 minuta! Na taj način je 4x brža absorpcija a kraće vreme varenja.

Dodatni benefit je što se na taj način dobija i sva korist hranjivih materija koje se nalaze u semenkama ili kori plodova, kao što je to slučaj sa grožđem ili narom, koje bismo teško dobili ručnim ceđenjem.

 • Voće u svežem stanju

  3-5 sati za varenje

  Hurom sok

  10-15 minuta za varenje

  Brža absorpcija

 • Korist od hranljivih materija iz
  semenki i kore plodova

TREĆE, jako je bitno da znamo da su ENZIMI neophodni za vitalnost organizma, jer pretvaraju hranu u energiju, pospešuju varenje, ubrzavaju proces prirodnog izlečenja, izbacuju toksine i jačaju opšti imunitet. Ali jako je bitno i da znamo da su enzimi netolerantni na toplotu i da se uništavaju prilikom zagrevanja (što je slučaj kod standardnih sokovnika koji imaju veliku brzinu rotacije noževa i samim tim zagrevaju ezime), dok su aktivni enzimi sačuvani kod hladnog ceđenja.

KOLIČINA ENZIMA OPADA SA GODINAMA ŽIVOTA

A KAKO TO FUNKCIONIŠE,
EVO POGLEDAJTE SAMI:

 • PROBLEM STANDARDNIH SOKOVNIKA

  1. Noževi standardnog sokovnika zagrevaju namirnice prilikom korišćenja, usled velike brzine rotacije (1500-2500 rpm) uništavaju se enzimi i fitohemikalije korisne za rad organizma, kao i ćelijski zidovi ploda.

  2. Brzina rotacionih noževa utiče i na povećan udeo mehurića vazduha u soku. Direktna posledica je neželjena oksidacija, koja se manifestuje promenom boje soka neposredno posle pripreme.

  3. Nedugo nakon pripreme soka može se primetiti i pojava slojeva – raslojavanje pulpe na vrhu i vodenog dela na dnu.

 • SOKOVNIK SA HLADNIM CEĐENJEM

  1. Sokovnici sa hladnim ceđenjem cede sporo (37-60 rpm) i moćno, jer koriste tehniku klasične ručne cediljke koja istovremeno okreće i presuje. Tehnologijom hladnog ceđenja, ćelije ploda ostaju očuvane, a korisni enzimi i fitohemikalije iz voća i povrća idu direktno u vašu čašu.

  2. Udeo mehurića vazduha u soku je minimalan, pa nema neželjene oksidacije, odnosno promene boje soka.

  3. Nakon pripreme, struktura soka ostaje homogena i nema pojave slojeva.

ŠTA DOBIJATE SPORIM CEĐENJEM?

Sporim ceđenjem dobijate pravu prirodnu aromu, pravu boju voća ili povrća i sve hranjive materije. Nećete osetiti nikakvu nadutost, tromost, a i sve dame će se iznenaditi kako se to odražava na njihovu kožu lica!

Naravno sve ove sokove dobijene putem sporog ceđenja možete kupiti već gotove, ali da li se to i zaista isplati na duže staze? Znamo da su ti sokovi obično skuplji, i da ih kupujemo na određeni period koji je preporučen pd strane proizvođača.
Ali da li su dovoljno dobri i sveži po radnjama? Ne znamo…

Ukoliko više volite sami da pripremate sokove kod kuće, i imate uvek svež sok ispred sebe, bez potrebe da brinete je li prošao rok ili ne- onda napravite jednokratnu investiciju za ceo život! I celu porodicu! Sok ćete moći da napraviti kada god VI to želite, u VREME kada vama najviše odgovara, sa namirnicama koje vi VOLITE i biće vam uvek dostupan uređaj – Hurom sokovnik za hladno ceđenje!

U samo jednoj čaši sada vrlo lako i brzo dobijate veliki broja hranjljivih materija, vitamina i enzima neophodnih za vitalnost organizma u NEIZMENJENOM sastavu. Hurom sokovnik namenjen je prevashodno za očuvanje zdravlja, jačanje imuniteta i prevenciju bolesti, a napravljen kao dugotrajno rešenje. Što znači da ćete ovaj uređaj imati za ceo život!

Da li ste znali da je Hurom prvi brend na svetu koji je izumeo vertikalni Slow Jucer i patentirao tehnologiju sporog ceđenja? Iza nas je skoro 50 godina inovacija i poverenja, koje smo gradili svojim kvalitetom, saradnjom sa korisnicima i raznim istraživačkim centrima u Londonu, brojnim univerzitetima, centrima za analizu hrane…

ZAŠTO HUROM?

 • NE SADRŽE štetne bisfenole (A i S) te je njihov dodir s namirnicama u potpunosti siguran, izrađeni su od vrhunskih materijala. Možda i niste znali da su to hemikalije koje se dodaju proizvodima od plastike koje uzrokuju brojne posledice – neplodnost, slab imuni sistem, povećavanje gojaznosti… koji se najviše ogledaju u ometanju sinteze, lučenja, metabolizma, vezivanju ili eliminaciji prirodnih hormona. Smatra se da na nedeljnom nivou čovek pojede jednu kreditnu karticu!
 • Univerzitet iz Londona je sproveo 8 godina istraživanja na skoro 70.000 ispitanika kako bi proučio odnos između unosa voća i povrća, i smrtnosti od bolesti. Došli su do saznanja da svakodnevno unošenje voća i povrća u količini od najmanje 560g, smanjuje mogućnost umiranja za 42% i dobijanje raka za 25%, dok stopu smrtnosti smanjuje za 31%!
 • Samo održavanje Hurom sokovnika je vrlo jednostavno – nema nikakvih neprijatnosti prilikom čišćenja, potrebno je samo da odmah nakon upotrebe isprete posudu sa vodom. Samo sklapanje uređaja i demontaža se vrši uz jedva par pokreta!
 • Bez obzira šta volite da pravite, da li je to sok, smuti ili sladoled, sve to možete sa samo jednim filterom, koji se koristi za sve sastojke. Praktično a jednostavno!

Uz Hurom sokovnik dobijate pravi domaći sok od cvekle, sok od celera, đumbira, bademovo mleko i sve što vam još može pasti na pamet. Odličan je za rešavanje problema visokog pritiska, čišćenja jetre, problem debelog creva, anemije, gastritisa, dijabetesa. Možda ste u periodu dojenja koje zahteva poseban režim ili želite da smršate uz detox sok, očistite organizam. Pogledajte video za vrlo jednostavan sok od cvekle koji ima brojne benefite. Potrebno je samo da operete – isečete cveklu – ubacite u sokovnik, a ostalo će on uraditi za vas!

KAKO DA OČISITITE JETRU
JEDNOSTAVNO I LAKO?

Cvekla je povrće jedinstvenog ukusa, ali i boje. Da li ste znali da 100gr cvekle ima samo 43 kalorije, a da čak 88% cvekle čini voda. Ono po čemu je značajna jeste visok sadržaj nitrata koji ima bitan zdravstveni efekat na naš organizam. Ima brojna lekovita svojsta, a mi ćemo vam danas pokazati kako da je konzumirate kada je u pitanju čišćenje jetre.

I na kraju ništa manje važna informacija jeste da smo mi firma koja već 35 godina posluje na ovom tržištu, i generalni smo uvoznici i distributeri Hurom sokovnika za Srbiju od 2015. godine. Znajte da na sve uređaje imate garanciju od 2. godine, a naš servis koji se nalazi u Deli Radivoja br.1 u Beogradu je tu za sve vaše nedoumice. Tu smo da odgovorimo na sva vaša pitanja, a ukoliko želite da vidite kako uživo izgleda Hurom ili možda probate kakav sok pravi i kako funkcioniše, pozovite nas na dole naveden broj telefon.

ŠTA KAŽU DRUGI KOJI SVAKODNEVNO
KORISTE HUROM

Moram Vam reći da je ubrzo nakon moje kupovine, dvoje mojih prijatelja kupilo sokovnik Hurom H100, jer su se oduševili kada su probali sok! Toliko nam se dopada, svima u porodici, da ga koristimo najmanje dva puta nedeljno. Moja deca, koja ne jedu voće, sokić obožavaju! Vrlo je jednostavan za upotrebu, brzo cedi, sok je fantazija, a najlepše od svega je to što se izuzetno lako čisti. Ja obično operem samo mlazom vode i prstima, čak mi ni sunđer ne treba, koliko sve lako siđe! Sve u svemu vredi svake pare i nisam pogrešila sto sam ga uzela! Preporučujem svima!

Tatjana Tomašević
 • Ovaj aparat će vam, uz jednostavno rukovanje i čišćenje, na najnežniji način prema namirnicama napraviti lek za dušu, telo, mozak i kompletan dan i energiju podići u svemir. Od srca preporuka i podrška da se za sebe i svoju decu – najzdravije sokove, sladolede, čak i burgere i variva od pulpe, uvek potrudimo.

  Luna Ivetić Đajić
 • Hurom sokovnik vredi svaku paru. Maksimalna iskorišćenost soka iz voća/povrća.

  Lak za upotrebu i održavanje. Ne prođe dan, a da ne napravim zdrav napitak.

  Jelena Đorđević
 • Od kad sam nabavila hurom sokovnik, on je postao moj nezamenljiv partner u održavanju optimalnog zdravlja. Svakog trenutka mi pruža mogućnost lake i brze pripreme zdravog, nutritivno bogatog soka od svežeg voća i povrća, jer mi čuva sva dijetna vlakna, vitamine i minerale iz svake namirnice.

  Sanja Ćirić nutricionista

KAKO DA PORUČIM / PROBAM HUROM?

Pozovite nas 011 6456 151 i naša koleginica Dragana će vam pomoći, ili

KUPI ODMAH

Garancija 2 godine i BESPLATNA ISPORUKA!

ČESTA PITANJA?

Po čemu se Hurom razlikuje i zbog čega mu je viša cena u odnosu na druge sokovnike?

Hurom sokovnici poseduju tehnologiju hladnog ceđenja koja ima brojne prednosti u odnosu na standardne sokovnike. Zbog tehnike ceđenja i malih brzina rotacija – plod se ne zagreva, pri čemu se zadržavaju sva kvalitativna svojstva hranljivih materija, uz minimalan udeo mehurića vazduha u soku što sprečava neželjenu oksidaciju. Naši sokovnici se prave od najkvalitetnijih materijala, što rezultuje dužim životnim vekom i boljim performansama. Takođe, Hurom sokovnici su efikasniji u ekstrakciji soka iz voća i povrća, što dovodi do više soka i manje otpada.

Šta je hladno ceđenje?

Hladno ceđenje je tehnologija koja podrazumeva korišćenje tehnike klasične ručne cediljke (svrdla) koja se istovremeno okreće i presuje. Blag, ali konstantan pritisak i spora rotacija čine da se svaki plod pažljivo iscedi, bez oštećenja hranljivih sastojaka i promene boje i ukusa.

Zasto je tako mala snaga motora? Kakvi su to motori?

U Hurom sokovnik je ugrađen posebno razvijen AC motor najnovije tehnologije, koji omogućava efikasniji i tiši rad sa manje potrošene energije. Tehnologija koja se zasniva na tehnici klasične ručne cediljke (svrdla) podrazumeva malu brzinu rotacije (37-60 obrtaja u minutu) i u kombinaciji sa konstantnim pritiskom, čuva hranljive materije ploda.

Ko je uvoznik i da li ima servis za popravku ili zamenu delova?

Generalni uvoznik i distributer za teritoriju Srbije je firma Refot B. Ovlašćeni servis je Foto Servis doo, Deli Radivoja 1, 11000 Beograd, kontakt telefon: 011 644 7958, e-mail: info@fotoservis.rs.

Da li može da cedi cveklu i celer?

Apsolutno! Svi naši modeli mogu da cede cveklu i celer. Cveklu je potrebno oprati, očisititi površinu i iseći na četvrtine ili osmine pre ubacivanja u sokovnik. Celer je neophodno oprati i iseći na komade dužine 3-4 cm.

Kako se pere i održava aparat. Da li delovi mogu da se peru u mašini?

Posuda uređaja se ispira pod mlazom mlake vode, bez korišćenja deterdženta, neposredno posle korišćenja. Pranje u mašini za sudove nije preporučljivo.

Da li plod mora da se ljušti kada se ubacuje u sokovnik?

Kod voća koje u sebi ima košticu, neophodno je izvaditi istu pre ubacivanja u sokovnik. Južno voće (kivi, banana, ananas, limun, pomorandža…), kao i cveklu i đumbir je neophodno oljuštiti pre ceđenja.

Koliko sitno treba da se seče voće i povrće?

Kod nekih od naših modela je moguće stavljati ceo plod, dok je kod drugih neophodno iseckati voće na manje komade kako bi ceđenje bilo obavljeno sa najboljim mogućim performansama, odnosno kako bi moglo da prođe kroz otvor na posudi sokovnika.

Koliko ploda je potrebno da se dobije čaša soka (0,25 l)?

Zavisi od namirnice do namirnice, jer neke u sebi imaju znatno više vode od drugih. Tako je za čašu soka potrebno 3 jabuke ili 3 pomoradže ili 2 kriške lubenice ili 4 kruške ili 2 veća krastavca ili 4 manje cvekle, itd…

Kako se pravi sladoled u sokovniku kod modela koji imaju sito za sladoled?

Koji dopunski delovi se dobijaju?

Postoji razlika u dodatnim delovima u zavisnosti modela Hurom sokovnika. Kod svih modela se dobija: komora, rezervoar, posuda za pulpu, četka za čišćenje i svrdlo. Kod pojedinih modela se dobija: sito za sladoled, fino sito, grubo sito, nastavak za ceđenje citrusnog voća, sušač za delove, poklopac, posuda za sok i potiskivač. Preporučujemo da pogledate specifikacije svakog od proizvoda na našem sajtu kako bi saznali šta tačno dolazi uz model za koji ste zainteresovani.

Koje su razlike između različitih modela Hurom sokovnika?

Prva bitna razlika kod različitih modela Hurom sokovnika je snaga motora, a u ponudi imamo modele sa motorima snage 100 W, 150 W i 200 W. Druga bitna razlika je veličina. Veći modeli imaju veći rezervoar, te omogućavaju pripreme veće količine soka bez konstantnog dodavanja namirnica. Pošto moramo da mislimo na praktičnost i male kuhinje, potrudili smo se i da najmoderniju tehnologiju upakujemo u minimalno kućište. Treća bitna razlika su i dodatni delovi, odnosno dodatna sita koja omogućavaju nivo regulisanja pulpe u soku.

>